Danas je Vaskršnji utorak: Evo šta treba da radite

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2016, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas je Vaskršnji utorak: Evo šta treba da radite

Vaskrs hrišćani slave tri dana, pa su u kalendaru Srpske pravoslavne crkve crvenim slovom obeleženi Vaskršnji ponedeljak i Vaskršnji utorak.

Vaskrs se slavi od vremena prvih apostola i njegovo načelo i suština objašnjavaju se rečima Svetog apostola Pavla, zapisanih u apostolskim delima: "Ako Hristos ne vaskrse, prazna je propoved naša i prazna je vera naša".

Praznovanjem Vaskrsenja hrišćani naglašavaju svoju veru i pobedu života nad smrću.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ovaj dan se nastavljaju gozbe i veselja, dolaze kumovi,prijatelji,komšije, dolazi i rodbina iz udaljenih krajeva.

Prema narodnom verovanju, ovo je jedini dobar utorak u godini. Ako se dete rodi na ovaj dan, biće srećno i dugovečno.

Dobro je ići u posetu ili krenuti na put.

Mada nije široko raširen običaj, u mnogim selima se održavaju svadbe jer se veruje da će mladenci poživeti srećno,dugovečno i imati mnogo dece.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.