Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2016, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas izbori u Rumuniji

BUKUREŠT - Rumuni danas glasaju na parlamentarnim izborima nakon što je prethodni socijalistički premijer morao da se povuče usljed skandala oko korupcije.

Očekuje se da će najveća Demokratska partija biti prva i da će pokušati da formira većinu sa manjim strankama.

Bivši premijer Viktor Ponta povukao se nakon masovnih protesta nakon požara u noćnom klubu u oktobru prošle godine kada su poginule >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 64 osobe.

Zemljom trenutno upravlja vlada tehnokrata predvođena premijera Dačijanom Čiološom, bivšim komesarom EU, podsjeća AP.

Na današnjim izborima bira se 514 poslanika u dva doma parlamenta.

Novi dvodomni parlament imaće 466 članova - 308 delegata, 134 senatora, 18 predstavnika nacionalnih manjina i šest predstavnika Rumuna iz inostranstva.

Birališta su otvorena jutros u 7.00, a zatvaraju se večeras u 21.00.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlamentarni izbori u Rumuniji

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2016

Rumuni danas glasaju na parlamentarnim izborima nakon što je prethodni premijer Viktor Ponta morao da se povuče usled skandala oko korupcije...Bivši premijer Viktor Ponta povukao se nakon masovnih protesta nakon požara u noćnom klubu u oktobru prošle godine kada su poginule 64 osobe...Zemljom trenutno...

Nastavak na N1 televizija...

Socijaldemokrate pobedile na izborima u Rumuniji

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2016

Rumunska Socijaldemokratska partija (PSD) pobedila je na današnjim parlamentarnim izborima sa 45,5 do 45,8 odsto osvojenih glasova, rezultati su izlaznih anketa...Očekuje se da će najveća partija u Rumuniji, Socijaldemokratska stranka, pokušati da formira koaliciju sa manjim partijama. Dvodomni...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.