Danas detalji upisa u srednje škole

Izvor: B92, 24.Apr.2014, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas detalji upisa u srednje škole

Beograd -- Ministarstvo prosvete danas predstavlja detalje Konkursa za upis učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2014/15. godinu, kalendar upisa i upisne kvote.

To je trebalo da bude predstavljeno juče, ali je konferencija odložena za danas.

Detalji će biti saopšteni na konferenciji za novinare, na kojoj će govoriti ministar prosvete u tehničkoj vladi Tomislav Jovanović i njegovi pomoćnici Zoran Kostić i Ljubiša Antonijević, saopštilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prosvete.

Ove godine osmaci će u junu na završnom ispitu prvi put polagati sedam predmeta, srpski (maternji) jezik, matematiku i novouvedeni, kombinovani test sa pitanima iz pet predmeta - biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Rešenja iz kombinovanog testa "nosiće" najviše osam, a test iz srpskog i matematike po 16 bodova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.