Danas: Služba poverenika kazila Više javno tužilaštvo sa 800.000 dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Apr.2017, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Služba poverenika kazila Više javno tužilaštvo sa 800.000 dinara

Služba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kaznila je Više javno tužilaštvo sa ukupno 800.000 dinara zbog slučaja Savamala, objavio je list Danas u dvobroj izdanju za subotu i nedelju.

Zbog toga što je četiri puta odbilo da građaninu Draganu Mariću dostavi informacije koje se tiču rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u noći između 24. i 25. aprila prošle godine, poverenik je tužilaštvu najpre izrekao četiri manje kazne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od po 20.000, a potom i veće po 180.000 dinara - ukupno 800.000 dinara, navodi list.

Kako se dodaje, prva kazna od 200.000 dinara stigla je tužilaštvu nakon što je odbilo da postupi po rešenju poverenika, odnosno da Mariću dostavi delovodne brojeve dokumenata kojima je postupajuća tužiteljka u slučaju Savamala obavestila javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva, MUP, Skupštinu Srbije, o odbijanju policije da deluje i disciplinskim prijavama protiv lica koja su se oglušila o te zahteve i urgencije.

Druga kazna je usledila je jer tužilaštvo odbilo da da postupi po rešenju poverenika i obavesti Marića da li je podnelo krivične prijave protiv ovlaščenih u MUP-u zbog odbijanja da postupe po nalozima i urgencijama Višeg javnog tužilaštva.

Prema navodima lista, treća kazana od 200.000 dinara usledila je kada tužilaštvo nije ispunilo rešenje poverenika da Mariću dostavi biografiju postupajuće tužiteljke.

Poslednja, četvrta kazna od 180.000 dinara stigla je u tužilaštvo 5. aprila, jer Mariću nije dostavilo dokumenta iz kojih se može saznati ime i prezime, kao i naziv radnog mesta službenika koji je 29. septembra 2016. u ime tužilaštva izvestio javnost telefonskim putem o zahtevu za pristup informacijama od javnog značaja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tužilaštvo kažnjeno sa 800.000 dinara zbog Savamale

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017

Služba poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti kaznila je Više javno tužilaštvo sa ukupno 800.000 dinara zbog slučaja Savamala...Zbog toga što je četiri puta odbilo da građaninu Draganu Mariću dostavi informacije koje se tiču rušenja objekata u Hercegovačkoj...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.