Izvor: Beta, 21.Apr.2015, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Začudjujuće saopštenje OEBS o Jankoviću

BEOGRAD, 21. aprila 2015. (Beta) - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i srpsko predsedavanje OEBS-om nisu konsultovani o saopštenju Misije OEBS-a u Srbiji o zaštitniku gradjana Saši Jankoviću, što odudara od dobre saradnje, izjavio je utorak ministar Ivica Dačić, predsedavajući OEBS.

Dačić je rekao da će za iduću nedelju zato zakazati hitan sastanak sa šefom Misije OEBS u Srbiji Peterom Burkhartom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je izjavio da je saopštenje Misije OEBS-a u Srbiji "začudjujuće" jer je poslednjih meseci na više sastanaka zaključeno da je saradnja sa Srbijom na najvišem nivou, da Misija ima dobre odnose sa svim ministarstvima i da je cilj Misije da podrži demokratske reforme u Srbiji.

Misija OEBS-a u Srbiji je u utorak izrazila zabrinutost zbog kampanje protiv institucije srpskog ombudsmana i protiv ombudsmana Saše Jankovića lično.

U tom saopštenju vršilac dužnosti šefa Misije OEBS, Majkl Ujehara (Mićael Uyehara) je ukazao da "nezavisnost institucija mora biti poštovana" jer je to, uz odgovorne medije, transparentnu vladu koja deluje u okviru vladavine prava, i uz odgovornu policija, "osnovni element za funkcionisanje svake demokratije".

"Neodgovorno izvešstavanje, uključujući namerno korišćenje optužbi, glasina ili insinuacija, i nedostatak analitičke rasprave unutar institucija, potkopavaju poverenje gradjana u njihovu vladu", piše u saopštenju Misije OEBS u Srbiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dačić: Začuđujuće saopštenje OEBS-a o Jankoviću

Izvor: RTS, 21.Apr.2015

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i srpsko predsedavanje OEBS-om nisu konsultovani o današnjem saopštenju Misije OEBS-a u Srbiji o zaštitniku građana Saši Jankoviću, što odudara od dobre saradnje, izjavio je ministar Ivica Dačić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.