Dačić: Steže se obruč oko Darka Šarića!

Izvor: Kurir, 07.Jan.2013, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Steže se obruč oko Darka Šarića!

Naročito je tako ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gde je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja, rekao srpski premijer

PODGORICA - Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je da se steže obruč oko odbeglog narko-bosa Darka Šarića, kao i da će sledeći korak biti njegovo hapšenje.

"Sigurno se sve više steže obruč oko Šarića >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i da će sledeći korak biti hapšenje, naročito ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gde je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja", rekao je Dačić.

On je u intervju podgoričkoj Televiziji Atlas kazao da sa crnogorskim zvaničnicima nije u jučerašnjim neformalnim susretima u Podgorici razgovarao o slučaju Šarić. Upitan da li Srbija planira da od crnogorskog pravosuđa zatraži preispitivanje imovine Miroslava Miškovića u Crnoj Gori, Dačić je rekao da će srpsko tužilaštvo odlučiti u kojem će se smeru odvijati istraga.

"Ukoliko bude takav proces pokrenut u Srbiji sigurno će se odnositi i na sve druge zemlje", naveo je on.

Dačić je kazao da nikada nije bio pristalica da se bez konkretnih dokaza daju ocene poput one da je Crna Gora utočište za kriminalce, što se ranije moglo čuti od srpskih zvaničnika.

"Bilo je i takvih primera, bilo je i primera da se oni skrivaju u nekim drugim državama, a bilo je primera da ih ima i u Srbiji. Zato mislim da je važna saradnja policija", istakao je on.

Govoreći o odnosima Srbije i Crne Gore, Dačić je ponovio da zvanični Beograd poštuje crnogorsku nezavisnost.

On je najavio da će o odnosima Podgorice i Beograda uskoro razgovarati sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.

"Nisam opterećen nekim odnosima iz prošlosti, jer nisam poreklom iz Crne Gore i ne uplićem se u ta unutrašnja pitanja. Interesuje me politika čistih računa", istakao je Dačić. On je kazao da ga niko od crnogorskih zvaničnika nije kontaktirao povodom informacije da je na poslednjem popisu bilo 40 odsto manje Crnogoraca u Srbiji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Steže se obruč oko Darka Šarića

Izvor: Mondo, 07.Jan.2013

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kazao je danas da se steže obruč oko odbeglog narko bosa Darka Šarića, kao i da će sledeći korak biti njegovo hapšenje..."Sigurno se sve više steže obruč oko Šarića i da će sledeći korak biti hapšenje, naročito ako...

Nastavak na Mondo...

Dačić: Steže se obruč oko Šarića

Izvor: B92, 07.Jan.2013

Podgorica -- Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da se steže obruč oko odbeglog narko bosa Darka Šarića i da je sledeći korak njegovo hapšenje..."Sigurno se sve više steže obruč oko Šarića i da će sledeći korak biti hapšenje, naročito ako imamo informacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.