Dačić: MUP rešava korupciju

Izvor: B92, 28.Feb.2012, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: MUP rešava korupciju

Brisel -- Svako ko ima problem sa korupcijom u Srbiji treba da se obrati MUP-u. Krivci će biti uhapšeni, izjavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Sada kada se otvara mogućnost za dobijanje statusa kandidata za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU, naglašavam da, ko god ima problema sa korupcijom u Srbiji, treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se obrati Ministarstvu unutrašnjih poslova i svi oni koji na bilo koji način uslovljavaju investicije u Srbiji korupcijom biće uhapšeni", rekao je Dačić.

Ministar unutračnjih poslova Srbije je to rekao na sastanku sa evropskim komesarom za unutrašnje tržiste i usluge Mišelom Barnijeom.

Dačić je, zajedno sa ministrom poljoprivrede i trgovine Srbije Dušanom Petrovićem, u organizaciji Prijatelja Evrope, učestvovao na okruglom stolu o mogućnosti stranih investicija u Srbiji.

"Pre svega, da bi neko želeo da investira u Srbiji treba da zna da li od toga može imati profita, da li postoji sigurnost investicija, da li je naše zakonodavstvo u ekonomskoj oblasti harmonizovano sa zakonodavstvom EU i da li postoji politička stabilnost kao osnovni podsticaj za investicije, ne samo u Srbiji, nego i u čitavom

regionu", rekao je Dačić na tom skupu.

Dačić je bio u delegaciji Srbije na čelu sa predsednikom države Borisom Tadićem koja je razgovarala sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove Ketrin Ešton.

Dačić je ukazao i na slučaj hapšenja u Gnjilanu pet zaposlenih u MUP-u Srbije istakavši da je to provokacija prištinskih vlasti i da Euleks treba da pomogne da se reši slučaj kako bi ti ljudi bili oslobođeni.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Ko dira investitore u zatvor

Izvor: S media, 28.Feb.2012

"Rekao sam svima da se, ko god ima problema sa korpucijom u Srbiji, obrati MUP-u i da će biti uhapšeni svi koji na bilo koji način investicije u Srbije uslovljavaju korupcijom", rekao je on u Briselu...On je dodao da je veoma bitno ostvariti saradnju sa stranim investitorima, "sada u uslovima kada...

Nastavak na S media...

Dačić: Što prije osloboditi uhapšene Srbe

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2012

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić zatražio je od zvaničnika EU da se što prije oslobode petorica Srba koji su uhapšeni u Gnjilanu, od kojih su četvorica pripadnici MUP-a Srbije, jer su optužbe protiv njih lažne i montirane.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dačić: Svi koji imaju problema s korupcijom da zovu MUP

Izvor: EMportal, 28.Feb.2012

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić na sastanku s komesarom EU za unutrašnje tržiste i usluge Mišelom Barnijeom rekao da svako ko ima problema zbog korupcije u Srbiji treba da se obrati MUP-u i da će krivci biti uhapšeni.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.