Da li je došao kraj registraciji po kubikaži?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je došao kraj registraciji po kubikaži?

Ministar za rad, Aleksandar Vulin, kaže da se veoma mnogo polemiše koliko je uredba o registraciji vozila po kubikaži isplativa i poštena i da se razmišlja o tome da se izmeni.

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara šta država može da učini da spreči zloupotrebe osoba sa invaliditetom za dobijanje popusta za registrovanje automobila sa velikom kubikažom, objasnio da je to u nadležnosti Ministarstva finansija i da je siguran da će napori u tom pravcu biti učinjeni.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Sigurni smo da će to ministarstvo učiniti napore da to učini prihvatljivijiim i jeftinijim, ne samo za osobe sa invaliditetom, već za sve registracije. Kada je reč o uredbi o kubikaži veoma se mnogo polemiše da li je to baš isplativo i pošteno - rekao je Vulin.

On se saglasio da je bilo zloupotreba pri registraciji automobila koji formalno pripadaju osobama sa invaliditetom, a zatim se ustupe nekom drugom.

- To je naš propust, to je greška države. Mi to možemo da sprečimo i kontrolišemo - rekao je Vulin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.