DŽELAT JE BRITANSKI REPER: Američkom novinaru glavu odsekao Abdel-Majed Abdel Beri?

Izvor: Kurir, 23.Avg.2014, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽELAT JE BRITANSKI REPER: Američkom novinaru glavu odsekao Abdel-Majed Abdel Beri?

Na tragu Iza maske ubice američkog reportera Džejmsa Folija možda se krije muzičar Abdel-Majed Abdel Beri, ali osumnjičena su još dvojica

DAMASK - Iza maske hladnokrvnog koljača, nazvanog Džon, koji je prethodne nedelje pred kamerama nožem odsekao glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju (40), mogao bi da se krije nekada popularni britanski reper Abdel-Majed Abdel Beri (23) iz Londona.

Pored njega, osumnjičeni su i kompjuterski haker iz Birmingema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Abu Husein el Britani (20) i Abu Abdulah el Britani, za kog se navodi da je iz Portsmuta i da je u ranim dvadesetim godinama. Međutim, istražitelji bezbednosne službe MI5 kažu da su gotovo ubeđeni da je ozloglašeni monstrum u stvari nekadašnji muzičar.

Zovu ih Bitlsi

Sva trojica članovi su džihadističke britanske grupe, koju nazivaju Bitls, a veruje se da su pre nekoliko meseci otišli u rat u Siriju i da se trenutno nalaze u Raki, glavnom gradu samoproklamovane Islamske države (IS) ili takozvanog kalifata. Svi su već bili povezani sa mnogobrojnim brutalnostima koje su sprovođene u Siriji, a među njima se posebno ističu akcije bivšeg repera Abdela Berija. On je samo nekoliko dana pre stravičnog ubistva Amerikanca na Tviter postavio fotografiju na kojoj drži odsečenu glavu jednog sirijskog borca.

OSUMNJIČENI

Krao podatke

od Tonija Blera

- Abu Husein el Britani je haker

- pravo ime mu je Džunaid Husein

- 2012. godine bio je u zatvoru jer je krao lične podatke od bivšeg britanskog premijera Tonija Blera

- u Siriji pomaže džihadistima da izvedu sajber-napade na britanske banke i račune poznatih ličnosti

Vrbuje tinejdžere za džihad

- Abu Abdulah el Britani poznat je po širenju propagande IS

- pored toga, vrbuje i mlade britanske muslimane da krenu u džihad u Siriju i Irak

- na društvenoj mreži ask.fm napravio je profil, putem koga je davao detaljna uputstva tinejdžerima šta im treba za dolazak u Siriju i Irak

Užas u Iraku

OPKOLILI

18.000 ŠIITA

Ekstremisti Islamske države (IS) opkolili su irački grad Amerli, koji nastanjuju uglavnom šiitski muslimani. Zalihe hrane i vode su nesrećnim ljudima na izmaku, pa svet strahuje da će ih zadesiti ista katastrofa kao versku manjinsku zajednicu jazida.

Američki senator Džim Inhof upozorio

IS SPREMAJU NOVI 11. SEPTEMBAR

.: Američki senator i član moćnog Odbora Senata za oružane snage Džim Inhof tvrdi da džihadisti iz krvoločne organizacije Islamska država (IS), poznate i po nazivima ISIS i ISIL, kuju plan za napad na jedan veliki američki grad, a po ugledu na 11. septembar 2001.

- To su potpuni ludaci i ubrzano razvijaju strategiju kako da dignu u vazduh čitav jedan naš grad, ali ljudi u to jednostavno ne žele da veruju. Ograničeni vazdušni napadi na IS u Iraku, koje je predsednik Barak Obama odobrio, nisu zaustavili teroriste, već ih samo privremeno preusmerili. Bez stalnog pritiska, oni će se pregrupisati i nastaviti s užasima. Mi se kao nacija nalazimo u dosad najopasnijoj situaciji - naglasio je Inhof.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Čovek koji je zaklao američkog novinara je britanski reper!? (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2014, 14:15

Iza maske hladnokrvnog koljača, nazvanog Džon, koji je prethodne nedelje pred kamerama nožem odsekao glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju (40), mogao bi da se krije nekada popularni britanski reper Abdel-Majed Abdel Beri (23) iz Londona...Pored njega, osumnjičeni su i kompjuterski haker iz Birmingema...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.