DS ima kandidata za mesto pokrajinskog premijera

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS ima kandidata za mesto pokrajinskog premijera

Predsednik Pokrajinskog odbora DS, Miroslav Vasin mogao bi da bude kandidat demokrata za premijera Vojvodine, piše “Danas“ u izdanju od ponedeljka.

Posle odluke lidera DS Bojana Pajtića da u slučaju raspisivanja parlamentarnih izbora on bude kandidat za premijera Srbije, Vasin se, kao njegov dugogodišnji saradnik, nametnuo kao rešenje za kandidata za pokrajinskog premijera, prenosi Danas pozivajući se na izvor u DS.

Vasin je potpredsednik Vlade Vojvodine i od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2008. godine pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a član je Saveta za zapošljavanje Srbije, Saveta za zaštitu na radu Srbije i član Saveta za izbegla, prognana i raseljena lica.

Za predsednika Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu biran je 2013. i ponovo ove godine.

Predsednik DS Bojan Pajtić, najavio je na sednici Glavnog odbora DS u Smederevskoj Palanci svoju kandidaturu za premijera Srbije u slučaju proglašenja vanrednih parlamentarnih izbora.

On je rekao da su demokrate već u predizbornoj kampanji i da će odmah raskinuti sve koalicije na lokalnom nivou sa Srpskom naprednom strankom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.