DS:Utvrditi ko je odgovoran u Užicu

Izvor: B92, 25.Jul.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS:Utvrditi ko je odgovoran u Užicu

Užice -- Užičke demokrate ocenjuju da se vlast bavi politikanstvom i marketingom umesto da reši problem vodosnabdevanja Užica.

Užičke demokrate smatraju da je "bahatost" republičke i lokalne vlasti kulminirala ovih dana izjavama ministara, koji su se bavili politikanstvom i marketingom umesto da reše problem vodosnabdevanja građana Užica.

"Neozbiljnost ministara koji osuđuju i presuđuju utoliko je veća što su u duetu sa ostalim “kompozitorima” učestvovali u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovođenju najnesposobnije vlasti u istoriji Užica"”, navodi se u saopštenju DS-a.

Užičke demokrate ističu da “građani ne očekuju politička privođenja i promovisanje na njihovoj muci, već rešenje problema i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su imali propuste u radu”.

Gradski odbor Demokratske stranke u saopštenju pita i zašto niko nije snosio odgovornost iz JP Srbija vode i Agencije za zaštitu životne sredine, koji, po sopstvenom priznanju nisu vršili potrebna merenja kvaliteta vode u jezeru Vrutci 2013. godine.

Demakrate su uputile i pitanje ministru odbrane Bratislavu Gašiću, koji je u utorak preneo poruku da Vlada Srbije nalaže smenu gradonačelnika i kompletnog rukovodstva Užica i tom prilikom izjavio da ovog puta neće biti kompromisa i da će se utvrditi svačija odgovornost, sa kim su kompromisi pravljeni kada su se alge pojavile u jezeru Vrutci.

Užičke demokrate zahtevaju od nadležnih državnih organa utvrđivanje odgovornosti bez obzira na političku pripadnost i funkciju koju obavljaju, bilo da je ona na republičkom ili lokalnom nivou, svih onih koji su odgovorni za problem vodosnabdevanja Užica, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Užice.

U užičkom vodovodu, na osnovu analize jučerašnjih uzoraka nema algi, dok je broj nematoda od 2 do 21 na deset litara vode, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.