DS: U Novom Sadu sve poskupelo, ali i dalje nema investicija

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2015, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: U Novom Sadu sve poskupelo, ali i dalje nema investicija

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da su u protekle tri godine gradske vlasti povećale troškove usluga različitih gradskih javnih i komunalnih preduzeća, kao i porez na imovinu, a da Novi Sad nikada nije izgledao "ovako zapušteno".

DS je u saopštenju naveo da je gradska vlast u Novom Sadu predvođena Srpskom naprednom strankom povećala cene odnošenja smeća za 56 odsto, gradskog prevoza >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za 22 posto, a grejanja za 14 posto.

"Nametnuta je i naplata 'dimničarine', nepostojeće usluge za najveći broj Novosađana, a parkiranje je skuplje za 20 posto. Ipak, najveći udar na porodični budžet predstavlja povećanje poreza na imovinu koji je u proseku udvostručen, a neretko i utrostručen", dodaje se u saopštenju.

Ocenjeno je da je porast cena komunalnih usluga i poreza povećao prihode javnih preduzeća i gradskog budžeta, ali da Novosađani to nisu osetili kroz investicije u uređenje i razvoj grada.

"U Novom Sadu se odavno nije manje radilo i gradilo, a Srpska Atina dugo nije bila ovako zapuštena. Sadašnja gradska vlast nije uspela da realizuje ni jedan kapitalni razvojni projekat", saopštio je DS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.