DS: Rebalans budžeta nerealan

Izvor: Šumadija Press, 28.Nov.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Rebalans budžeta nerealan

Odbornička grupa Demokratske stranke glasala je protiv drugog rebalansa budžeta u 2015. godini, jer smatra da budžet nije realan i transparentan.

Predsednica odborničke grupe Jovana Jovanović održala je konferenciju za novinare na kojoj je istakla da je budžet nerealno planiran, jer će na kraju godine biti duplo manje ostvaren od planiranog.

Demokratska stranka je, prema njenim rečima, argumentima kritikovala budžet i finansije u gradu Kragujevcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << podnosila amandmane i skretala pažnju na kršenje zakona o planiranju budžeta.

Vladajuća stranka sa svojim koalicionim partnerima radi upravo ono zbog čega je kritikovala i svoje prethodnike, jer je transparentno planiranje i trošenje para iz budžeta grada bilo kratkog daha, što ne treba da čudi, imajući u vidu da vladajuću većinu čine novi i stari kreatori budžeta – rekla je Jelena Jovanović.

Pored prihodovne strane u budžetu, koju odbornici DS smatraju neostvarivom, kritike su usmerene i na tzv. razvojnu stranu budžeta.

Od razvojnih projekata postoji jedino saobraćajnica za “Nikom” u Radnoj zoni Servis II i Petrovačka magistrala, a građani očekuju da se reši pitanje Južne obilaznice, završetak izgradnje auto-puta prema Batočini, početak izgradnje vodovodnih linija i fekalne kanalizacije i zamenu uličnih sijalica na seoskom području – naglasila je Jovanović.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.