DS: Država toleriše nasilje jer je to in

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Država toleriše nasilje jer je to in

Nasilje nad ženama često ostaje nekažnjeno, jer institucije ne rade svoj posao, saopštio je pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS).

DS je saopštio da država to toleriše jer je u Srbiji "in“ biti nasilan.

"Država to toleriše zato što je u Srbiji 'in' biti nasilan. Normalno je da premijer viče na članove Vlade, da vređa građanke i građane nazivajući ih 'zatucanima', a predsednik države se ljuti što u Srbiji ima sve manje ručnih radova jer žene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne heklaju, ne štrikaju, već gledaju serije", saopštio je DS.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obeležava danas, DS je saopštila da bezrezervno podržava međunarodnu kampanju povodom dana borbe protiv nasilja nad ženama, ali istovremeno želi da se u borbi protiv nasilja svake vrste bude 365 dana.

"Nasilje nad ženama, posebno partnersko nasilje, jedan je od najčešćih oblika kršenja ženskih ljudskih prava", kazala je stranka.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembar, ustanovljen je rezolucijom Ujedinjenih nacija 1999. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.