DS: Đinđić nije plaćao Blera

Izvor: Mondo, 27.Feb.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Đinđić nije plaćao Blera

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da predsednik Vlade Aleksandar Vučić vrši zamenu teza kada kritikuje bivšeg premijera Srbije Zorana Djinđića u vezi dolaska Tonija Blera u Srbiju.

Foto: DS

"Kada premijer Aleksandar Vučić pod kritikom Zorana Đinđića podrazumeva kritiku dovođenja Tonija Blera on u stvari pokušava da sprovede još jednu zamenu teza. Đinđić nije plaćao Blera i nikada ne bi uzeo za savetnika čoveka koji je, po sopstvenom priznanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najodgovorniji za bombardovanje Srbije", piše u saopštenju.

Kako su navele demokrate, bivši premijer Srbije se sastajao sa Blerom "da dogovara stvari od značaja za budućnost Srbije kao što su evropske integracije i investicije".

"On se nije sastajao sa Blerom kao savetnikom koji će podučiti nesposobne članove Vlade Srbije kako se radi posao, niti je sa građaninom Blerom pio kafu o direktnom ili indirektnom trošku poreskih obveznika", piše u saopštenju DS-a.

Ta stranka je pozvala Vučića da "povede" računa o dostojanstvu Srbije i funkcije koju obavlja.

"DS podržava kada Vučić razgovara sa drugim političarima u interesu države. Podržavamo i kada razgovara sa Hašimom Tačijem kao zvaničnikom. Ali to ne znači da bi podržali da, ukoliko Tači završi političku karijeru, premijer Vučić angažuje građanina Tačija da bude savetnik Vlade Srbije", stoji u saopštenju.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Vlada Srbije "nije dala ni dinar" za dolazak bivšeg britanskog premijera Tonija Blera u Beograd.

Premijer je dodao da će Bler vrlo brzo ponovo doći u Srbiju i da će obučiti sve ministre "koji treba da isporuče rezultate".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.