DRAMA: Nadu Topčagić napala zmija u centru grada!

Izvor: Kurir, 16.Apr.2014, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA: Nadu Topčagić napala zmija u centru grada!

Strah Kada nas je gmizavac ugledao, izdigao se i zinuo! Počela sam da arlaučem i zovem muža Zlatka. Izašao je komšija, koji je oterao monstruma, priča folkerka

BEOGRAD - Panika zbog rečne zmije!

Na Kosančićevom vencu ispred moje zgrade naletela sam na ogromnu zmiju. Nije mi bilo dobro kad sam je videla! Bila je oko metar dugačka, zinula je i samo sam čekala kad će da me ujede. Noge su mi se odsekle, pa sam počela da vrištim kao da sam luda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Ovako je za Kurir pevačica narodne muzike Nada Topčagić počela da prepričava kako je pre dve večeri naletela na sklupčanu zmiju. Ona je kao i svake večeri krenula da prošeta psa i nije mogla ni da pretpostavi da joj se ovako nešto može desiti.

Skrivena kamera

- Prvo sam pomislila da sam u nekoj skrivenoj kameri. Mislim u sebi - ma ovo je sto posto neka gumena zmija! Međutim, kako sam se približavala, počela sam da shvatam da je zmija prava. Bila je sklupčana, a onda je krenula ka meni i mom psu, da bi se najednom izdigla i zinula.

U tom trenutku sam toliko počela da vičem da me je grlo zabolelo. Vrištala sam i zvala supruga: „Zlatko, Zlatkooo, pomagaj!“ Mislila sam da ćemo pas i ja umreti - kaže Nada i dodaje da joj je sada sve mnogo smešno. Ipak, kako kaže, umesto muža u pomoć je priskočio komšija.

- Sada se smejemo, a tad sam mislila da ću umreti od straha - kaže ona.

Nada kaže da je u tom trenutku, kada je videla zmiju, u kraju bilo mnogo ljudi.

Pobegla u ruševine

- Nisam verovala da stoji tu, a oko nje šetaju ljudi. Bila je i neka ekskurzija iz Hrvatske, pa mi je prišlo dvoje mladih i pitali su me zašto toliko vrištim.

- Prvo su mi rekli da su mislili da sam luda. Pa nije ni čudno, znate li vi koliko sam ja arlaukala?! Na kraju se pojavio komšija sa nekim prutom u ruci, pa je zmija pobegla u ruševine stare biblioteke na Kosančićevom vencu - kaže Nada.

Zoohigijeni smo poslali fotografije ove zmije, gde su nam rekli da je reč o rečnoj zmiji koja nije otrovna.

- Ova zmija je rečna, neotrovnica, ribarica, iz porodice smukova i najčešće se pojavljuje u gradu - kažu u ovoj ustanovi.

Građani, oprez

ZOOHIGIJENA: NE DIRAJTE ZMIJU!

Iz Zoohigijene kažu da je proleće period kada se mogu pojaviti zmije u gradskim sredinama, ali da nikada građani ne treba da ih diraju.

- Ukoliko se desi da građani primete neku zmiju na ulici ili u dvorištu, treba da pozovu Službu zoohigijene, Veterinarske ustanove „Veterina Beograd“ na telefon 011/32-93-099, kako bi naši radnici pravovremeno reagovali. Savetujemo građane da u takvim slučajevima zmije ne hvataju sami i da ih ne ubijaju - kažu u Zoohigijeni.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.