DRAJV-IN LEKAR BEZ PODRŠKE: Zatvorena ordinacija na pumpi!

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAJV-IN LEKAR BEZ PODRŠKE: Zatvorena ordinacija na pumpi!

Doktor Diter Cakel morao je da zatvori ordinaciju unutar benzinske pumpe jer niko od kolega nije hteo da mu se pridruži, a sledi mu i prijava zbog nezakonitog reklamiranja

BEČ - Doktor Diter Cakel, poznatiji kao drajv-in lekar, morao da je da zatvori svoju ordinaciju

unutar benzinske pumpe u 19. bečkoj opštini, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak zbog reklamiranja.

Razlog za zatvaranje ove neobične ordinacije je činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da Cakel među kolegama nije pronašao nijednog istomišljenika koji bi mu pomogao u vođenju ordinacije. Cakelova ordinacija u ulici Krotenbahštrase otvorena je 1. maja ove godine. Poslovnim konceptom predviđeno je radno vreme od 6 do 22 časa, pacijenti preglede nisu morali da zakazuju, a plaćali su ih paušalno – 50 evra za 15 minuta.

Ipak, drajv-in doktor uprkos početnoj euforiji nije uspeo da pronađe kolegu lekara koga bi oduševio ovom poslovnom idejom.

„Ja nažalost ne mogu da radim svaki dan po 16 sati“, objasnio je dr Cakel i dodao da mu zatvaranje

ordinacije teško pada.

Ovo, nažalost, nije Cakelov jedini problem. Bečka lekarska komora pokrenula je disciplinski postupak protiv ovog lekara opšte prakse, jer je reklamnim flajerima i oglasima na internetu pokušao da privuče potencijalne pacijente.

“Lekarima je zabranjeno da prospekte i flajere ubacuju u poštanske sandučiće građana i na taj način reklamiraju svoje ordinacije”, izjavio je krajem maja predsednik Bečke lekarske komore, Tomas Sekereš.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.