DOKTOR-BOMBAŠ PRED SUDOM: Optužen ubica vozača autobusa iz Banjaluke!

Izvor: Kurir, 13.Apr.2014, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOKTOR-BOMBAŠ PRED SUDOM: Optužen ubica vozača autobusa iz Banjaluke!

Željko Stevanović (50) bacio bombu „kašikaru“ u krilo Bori Topiću (53) u momentu kad je prevozio tridesetak putnika

BANJALUKA - Sukob trajao godinama!

Protiv Željka Stevanovića (50) iz Banjaluke, koji je do otpuštanja radio kao doktor opšte prakse u Domu zdravlja, podignuta je optužnica zbog sumnje da je 13. marta bombom ubio vozača autobusa Boru Topića (53) u Banjaluci. Motiv ovog zločina je, kako se sumnja, to što je Topić pre nekoliko godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbacio Stevanovića iz autobusa.

Čekao žrtvu na stanici

- Stevanović je kobnog dana na autobuskom stajalištu sačekao autobus na relaciji Banjaluka-Trn, kojim je upravljao Topić. Kad je vozač otvorio vrata kako bi primio putnike, napadač mu je ubacio „kašikaru“ u krilo i pobegao. Topić je video bombu i pokušao da je izbaci iz vozila, ali nije uspeo i eksplodirala mu je u ruci, a on je zadobio povrede od kojih je izdahnuo na licu mesta - prenose bosanski mediji.

Iako je u momentu eksplozije u autobusu bilo tridesetak putnika, lakše je povređeno samo dvoje.

- Geleri su oštetili i parkirana vozila, kao i zgrade u blizini autobuske stanice. Napad su snimile sigurnosne kamere postavljene u autobusu, ali i kamere s okolnih objekata, pa je policija ubrzo identifikovala bombaša - navode mediji.

Psihički nestabilan

Stevanović, koji je psihički nestabilna osoba, pobegao je nakon zločina, ali uhapšen je posle dva dana u blizini železničke stanice u Banjaluci.

(Z. N.)

Zapalio mu auto

- Boro Topić je 2010. navodno izbacio Stevanovića iz autobusa

- Stevanović je to shvatio kao poniženje, pa je Topiću iste godine zapalio automobil

- Napadač je tada bio hapšen, a u novembru 2013. uslovno je kažnjen zbog incidenta

- Stevanović je četiri meseca kasnije bombom ubio Boru Topića

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.