DOKAZI o akciji Albanaca protiv Srbije!

Izvor: Mondo, 27.Apr.2017, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOKAZI o akciji Albanaca protiv Srbije!

Srbija ima dokaze da je akcija koja se ovih dana vodi protiv Srbije koordinisana, kaže Aleksandar Vučić. Postoje dokazi i da albanski biznismeni planiraju da kupuju zemljište i fabrike na jugu Srbije, kaže premijer.

Foto: MONDO - Petar Stojanović

Premijer Srbije je podsetio da je pre nekoliko dana upozorio da je došlo do promene ponašanja Albanaca i naglog pominjanja ideje o velikoj Albaniji.

On je na konferenciji za novinare otkrio da je u kući u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Gnjilanu 18. aprila održan sastanak lica osuđenog za zločine u Srbiji Šefketa Muslijua, koji je pobegao i krije se u tom mestu, sa liderima nekadašnje OVK iz nekoliko sela na Kosovu.

Kaže da je na tom sastanku razmatrana "aktuelna situacija i mere kojima treba da se preduzmu".

 Vučić je naglasio da je Srbija došla do dokaza da bombe bacane u kuće Albanaca u Velikom Trnovcu nisu bacali Srbi, već oni sami.

"Imamo dokaze za to, a to su radili da bi mogli da stave omču oko vrata Republici Srbiji, u pitanju je ozbiljna akcija pripremana više meseci", rekao je Vučić i dodao da je sve počelo 23. decembra prošle godine na sastanku održanom u jednoj stranoj zemlji. Pitanje je šta je njihov konačni cilj, rekao je premijer.

Dodao je da su srpske službe bezbednosti došle do svih podataka

Povodom odluke o oslobađanju Ramuša Haradinaja, on je rekao:

Srbija povlači ambasadora iz Francuske!

Albanski biznismeni kupuju zemlju i fabrike na jugu Srbije

Vučić je rekao da postoje dokazi i da Albanci, preko tri svoja biznismena, planiraju da kupuju zemlju i fabrike na jugu Srbije ali da će Srbija naći način da zaštiti svoje interese.

On je rekao da oni te transakcije planiraju da obave preko drugih ljudi kako ne bi bilo upadljivo i da su vlasti u Beogradu svesne tog plana.

Živim u Preševu i Rama je moj predsednik

Odgovarajući na pitanje da li će lider Albanaca sa juga Srbije Jonuz Musliu krivično odgovarati zbog izjava o potrebi formiranja velike Albanije, Vučić je pozvao sve da dozvole nadležnim organima da rade svoj posao i izrazio uverenje da će oni usvojiti odluke koje će biti u najboljem interesu države.

"Pustite nas da radimo svoj posao na najbolji mogući način. On (Musliu) nije to rekao sam jer, uz svo poštovanje, nije baš neki intelektualac i akademik. To nije njegova nego tuđa, uvezena pamet. A ni ta pamet nije bila njihova nego uvezena", rekao je Vučić i dodao da će Srbija znati da zaštiti svoje interese i mudrošću i trpeljivošću ali i snagom i odlučnošću.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.