DOKAZ DA JE RAT U PRIRPEMI?! Procureo snimak okršaja američkog i ruskog aviona (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2017, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOKAZ DA JE RAT U PRIRPEMI?! Procureo snimak okršaja američkog i ruskog aviona (VIDEO)

Dosad neviđena scena na američkom nebu

Kontrolor saobraćaja Fil Drejk ugledao je na nebu iznad čuvene Oblasti 51 nešto do sada neviđeno. Uspeo je, kako tvrdi, da snimi susret i simulaciju okršaja na nebu američkog F-16 i ruskog Su-27P.

Britanski Dejli mejl upozorava da bi ovakva scena na nebu mogla da bude znak da se Amerika sprema na rat sa Rusijom.

- Su-27P nikada zvanično nije uvezen u SAD. Taj avion na nebu je bio potpuno neobeležen, sem klasične >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << maskirne sovjetske šare koju je nosio. Avioni su izvodili manevre na visini većoj od 20.000 stopa. Na početku misije avioni su bili van vazdušnog prostora Oblasti 51. Amerikanci su uvežbavali borbu u vazduhu sa Rusima kako bi stekli prednost. Pričalo se da ruski Su-27P učestvuje u ovakvim vežbama već 20 godina, ali nije bilo fotografija. Ovo je prvi dokaz da Amerikanci lete ovim avionom koji je inače primarni vojni avion u avijacijama Rusije i Kine - kaže Drejk.

Podsetimo, krajem prošle godine novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp poručio je da njegova zemlja mora da ojača i proširi svoje nuklearne kapacitete.

- SAD moraju u velikoj meri da ojačaju i prošire svoje nuklearne kapacitete sve dok se svet ne urazumi u vezi sa nuklearnim oružjem - naveo je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Sa druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin juče je, takođe, pozvao na jačanje vojnih nuklearnih potencijala svoje zemlje.

- Potrebno je da ojačamo vojne potencijale strateških nuklearnih snaga, posebno sa raketama koje mogu puzdano da probiju svaki postojeći i potencijalni sistem raketne odbrane - poručio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.