DODIK: Zna se ko će biti mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske

Izvor: Kurir, 30.Okt.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODIK: Zna se ko će biti mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske

Prvo treba da konstituišemo Narodnu skupštinu Republike Srpske, a onda dolazimo u poziciju da predlažemo mandatara, kaže predsednik Republike Srpske i SNSD

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsednik SNSD, rekao je da je već poznato ime mandatara za sastava nove vlade u Republici Srpskoj  i najavio da će sutra u Zvorniku sa predsednicima DNS Markom Pavićem i SP Petrom Đokićem proglasiti partnerstvo u stvaranju vlasti na nivou republike.

"Prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << treba da konstituišemo Narodnu skupštinu Republike Srpske, a onda dolazimo u poziciju da predlažemo mandatara", izjavio je Dodik za Pres Republika Srpska. On je kazao da nema nikakve sumnje u to da će SNSD i HDZ BiH činiti vlast na nivou BiH i naglasio da će ove dve stranke i u četiri naredne godine ulagati zajedničke napore i biti nezaobilazan stranački blok u formiranju institucija na nivou BiH.

Lider SNSD je rekao da će danas u Mostaru sa predsednikom HDZ BiH Draganom Čovićem razgovarati o nastupu u zajedničkim institucijama i dodao da misli da će posle toga SNSD i HDZ BiH proglasiti koalicioni nastup.

"O tome nema nikakve dileme. Ove dve stranke su nezaobilazne u formiranju zajedničkih institucija. To je jasna poruka koju ćemo poslati nakon sastanka rukovodstva naše dvije partije", naveo je Dodik i dodao da ne treba gubiti vreme nego da je potrebno što pre postići dogovor o podeli vlasti na tom nivou. Takođe je podsetio da se u zajedničkim organima partneri ne biraju, nego se popunjavaju mesta u vlasti.

SNSD je jedini relevantan iz Republike Srpske

Komentarišući izjavu zamenika predsednika SDA Bakira Izetbegovića da bi za pregovaračkim stolom radije video SDS i PDP nego SNSD, Dodik je rekao da ga Izetbegovićeve simpatije ne iznenađuju i da veruje da njemu SNSD ne odgovara.

"Međutim, SNSD je jedini relevantan iz Republike Srpske da može učestvovati u razgovorima i da formira koaliciju, zato što ćemo imati vlast na republičkom nivou. SNSD će na pravi način afirmisati politiku Srpske u zajedničkim institucijama", istakao je Dodik.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.