DIRLJIVO: Pas pored smrskanog auta čuvao povređene vlasnike!

Izvor: Kurir, 16.Sep.2014, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIRLJIVO: Pas pored smrskanog auta čuvao povređene vlasnike!

BADEN - Dve osobe povređene su juče u teškoj saobraćajnoj nesreći na obilaznom putu LB212 u Donjoj Austriji. Vozilo kojim je upravljao 20-godišnji vozač proklizalo je na mokrom kolovozu i direktno udarilo u automobil u kojem se nalazilo dvoje penzionera (89, 86) i njihov pas. Vatrogasci su na licu mesta zatekli zlatnog retrivera koji je ležao pored automobila svojih vlasnika.

Nakon sudara vozač (89) i njegova supruga (86) nisu mogli da izađu iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << automobila, pošto je auto od siline udara bio takoreći prilepljen uz zaštitnu ogradu. Zlatni retriver, iako i sam povređen, uspeo je da izađe iz olupine, međutim, nije se udaljavao od oštećenog automobila, već je čuvao svoje vlasnike dok na mesto nesreće nisu stigle hitne službe.

Tek kada su penzioneri izvučeni iz vozila, pas se odmakao od olupine i dozvolio spasiocima da mu pruže pomoć. Povređeni vozač i njegova saputnica prebačeni su u pokrajinsku kliniku u Medlingu. Pas je na nosilima predat radnicima Organizacije za zaštitu životinja Baden, koji će na njega paziti dok se vlasnici ne oporave.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.