DF protiv vlade izbornog poverenja, dolaze na sednicu

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF protiv vlade "izbornog poverenja", dolaze na sednicu

Podgorica -- Opozicioni Demokratski front protestvovao je protiv vlade "izbornog poverenja" koju će imenovati Skupština Crne Gore na sednici koja počinje sutra.

Međutim, oni su odlučili da zbog te sednice na kratko prekine višemesečni bojkot parlamenta.

Čelnici Fronta su na protestu u Podgorici optužili deo opozicije za "izdaju" zbog dogovora s vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS) o formiranju prelazne vlade koja će pripremiti parlamentarne izbore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oni navode da je nemoguće da opozicija s pet ministarskih mesta u izvršnoj vlasti, koliko dobija dogovorom s premijerom Milom Đukanovićem, kontroliše izborni proces i da u Skupštinu ulaze da bi "razobličili prevaru".

DF navodi da neće podržati vladu, ali da ih je "muka naterala" da posle sedam meseci uđu u Skupštinu čiji rad bojkotuju, premda se nisu odrekli poslaničkih plata.

Jedan od čelnika Fronta i potpredsednik Skupštine Branko Radulović je rekao da poslanici Fronta ulaze u parlament na "retorički i svaki drugi megdan".

On je za premijera Mila Đukanovića rekao da je lopov, dok je bivšeg lidera Fronta Miodraga Lekića nazvao "izdajnikom i žaburinom".

Lekić je prošle godine napustio Front ne slažući se, između ostalog i s idejom o protestima i bojkotu institucija. Formirao je Demos koji se zajedno sa ostalim opozicionim partijama dogovorio o uslovima za održavanje izbora u oktobru ove godine.

Front već sedam meseci bojkotuje rad Skupštine i protestima traži formiranje prelazne vlade, u čemu mu se, međutim, nisu prodružile ostale opozicione partije u Crnoj Gori.

Vladajuće partije i opozicija potpisale su prošle nedelje sporazum koji će omogućiti formiranje prelazne vlade i koji predviđa ulazak opozicije u izvršnu vlast, u važne državne institucije i javna preduzeća.

Skupština Crne Gore sutra počinje sednicu na čijem su dnevnom redu posebni zakon koji predviđaju formiranje prelazne vlade, izbor novih članova vlade iz redova opozicije, kao i smena predsednka Skupštine Ranka Krivokapića.

Front je odbio da učestvuje u višemesečnim pregovorima, izabrao je drugačiji način političke borbe i neće biti deo vlade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PREKID BOJKOTA Demokratski front sutra na sednici Skupštine Crne Gore

Izvor: Blic, 03.Maj.2016

Opozicioni Demokratski front (DF) protestvovao je večeras protiv vlade "izbornog poverenja" koju će imenovati Skupština Crne Gore na sednici koja počinje sutra, ali i odlučio da zbog te sednice na kratko prekine višemesečni bojkot parlamenta...Čelnici Fronta su na protestu u Podgorici optužili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.