Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEMOLIRANJE "DŽUNGLE" Kamp napustilo 2.300 ljudi

Vlasti Francuske uskoro će početi sa demoliranjem migrantskog kampa "Džungla" nakon evakuacije izbeglica u centre širom zemlje.

Više od 2.300 migranata, što je više od trećine od ukupnog broja, napustili su juče kamp autobusima.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da će demoliranje početi ručno, a da buldožeri neće odmah ulaziti kako bi se smanjile tenzije.

Za mnoge migrante koji bježe od rata i siromaštva, zatvaranje "Džungle" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstavlja kraj sna da će doći do Britanije.

Humanitarni radnici su zabrinuti da će se neki migranti, koji ne žele da se odreknu sna o Engleskoj ili su razočarani procesom raseljavanja, jednostavno regrupisati u Kaleu.

Desničarska partija Nacionalni front saopštila je da će ovim planom Vlade biti napravljeno više "malih Kalea" širom Francuske.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.