DEČJI MARATON U ZOO-VRTU: Beogradski mališani sa atletskim legendama

Izvor: Kurir, 12.Apr.2014, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEČJI MARATON U ZOO-VRTU: Beogradski mališani sa atletskim legendama

Svi u Vrt dobre nade!

Beogradski zoološki vrt danas (11.00) biće domaćin tradicionalnog 21. po redu Smoki smokić dečjeg maratona - manifestacije jedinstvene po ambijentu u kojem se održava, kao i po takmičarima, koje čine dečaci i devojčice iz beogradskih vrtića.

U kvalifikacijama za ovaj dečji maraton u prethodnih 20 godina učestvovalo je više od 330.000 beogradskih predškolaca, a i ove godine na „stazi oko slonare“ takmičiće se najbrži sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << opštinskih predškolskih takmičenja.

- U kvalifikacijama je ove godine učestvovalo oko 16.000 mališana iz 14 predškolskih ustanova. U Beogradski zoološki vrt doći će najbrži i najspremniji i nadam se da se među njima krije bar nekoliko budućih vrhunskih sportista - izjavila je Snežana Đurić, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije, najavio je da će učesnici Smoki smokić dečjeg maratona imati priliku da 25. aprila posete novu atletsku dvoranu, koja je još u izgradnji.

(S. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.