DANAS SAHRANA CUNETA GOJKOVIĆA Kolege ga ispraćaju pesmom koju je zadnju otpevao

Izvor: Piplmetar.rs, 26.Jul.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS SAHRANA CUNETA GOJKOVIĆA Kolege ga ispraćaju pesmom koju je zadnju otpevao

Čuveni pevač Cune Gojković preminuo u 85. godini 21. jula 2017. Danas će biti komemoracija, na kojoj će prisustvovati mnošstvo kolega, nakon čega će biti sahranjen u Aleji velikana.
Komemoracija će početi govorom Merime Njegomir, a završiće se numerom „Ja bih hteo pesmom da ti kažem“, koju je pevač u svojoj dugoj karijeri poslednju snimio
Komemoracija Predraga Cuneta Gojkovića, koji je preminuo prošlog petka, biće održana danas u 12 časova u Kamenoj sali >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Radio Beograda, a počeće govorom njegovih prijatelja, kolega i ćerke Katarine.
Foto: Prnjavor Kako smo saznali, među prvima će se od legendarnog pevača oprostiti Merima Njegomir, koja je s njim bila bliska otkako je počela da peva.
– Komemoracija će početi obraćanjem Merime Njegomir, Bojana Suđića i Bore Dugića, koji će se na taj način oprostiti od svog kolege, a verovatno će i Cunetova ćerka Katarina održati govor.

Biće tu i Narodni orkestar RTS. Na kraju komemoracije biće puštena Cunetova pesma „Ja bih hteo pesmom da ti kažem koliko te srce voli“.
To je poslednja pesma koju je otpevao – rekao je naš izvor, koji je učestvovao u pripremama za komemoraciju.

Merima Njegomir je veoma teško podnela vest o smrti prijatelja koji joj je mnogo pomogao na početku karijere.
– Bio mi je pevački uzor, a prvi put sam se pojavila na takmičenju u kojem je bio član žirija. Znate kako kažu, kad su bogovi davali talente, njemu su dali sve. Poslednji put smo se sreli u njegovoj kući. Oliver Njego i ja smo mu bili u poseti. Rekao mi je: „Dušo moja, pevaj mi, jer ja više ne mogu.“ Otpevala sam mu njegovu pesmu „Golubice bela“ – prisetila se ona.
Opelo počinje i 14:30 časova, nakon čega će Cune u 15 časova biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, potvrdila je Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a.
On je 2013. godine doživeo šlog od kog se dugo oporavljao, a 2015. se pojavio na dodeli nagrada u Udruženju kompozitora, a iako se otežano kretao, uz pomoć štapa i usporeno govorio, ni u jednom trenutku nije gubio volju za životom i smisao za humor.

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.