DA NE POVERUJEŠ: Urnebesne biografije notara u Srbiji!

Izvor: Press, 28.Dec.2014, 01:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA NE POVERUJEŠ: Urnebesne biografije notara u Srbiji!

Najzanimljivije štivo za čitanje ovih dana u Srbiji definitivno su biografije javnih beležnika. Dok se jedni hvale da su godinama u istom braku, drugi ne zaboravljaju da pomenu obdaništa u koja su išli, a treći ističu aktivno i pasivno poznavanje stranih jezika.
 Naime, BIRN je objavio bazu podataka o javnim beležnicima u Srbiji, a kako su sada prvi put dostupne njihove biografije, u javnost su dospele >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << poprilično neverovatne stvari. Tako se, na primer, advokat Jasmina Spasić za posao javnog beležnika preporučila prvenstveno “sjajnim” ocenama. Pravni fakultet u Nišu je završila sa srednjom ocenom 7,25, a javnobeležnički ispit je položila sa ocenom 6,96. Ako nas ovo ne ubedi u to da će biti odličan notar, završena Likovna akademija (odsek slikarstvo) nateraće nas da promenimo mišljenje.

 

Dragan Nikolić, njen kolega iz Niša, u svojoj radnoj biografiji naveo je da je njegova supruga diplomirani psiholog, stariji sin magistar pravnih nauka u Salcburgu, a ćerka student treće godine pravnog fakulteta. Ne treba nimalo sumnjati da će, pored ovoliko pravnika i psihologa u porodici, advokat Dragan Nikolić sjajno obavljati svoj posao.

Da ni stanovnici Ivanjice nemaju nikakvog razloga za brigu, dokaz je i njihov notar Mirjana Dimitrijević, majka dva odrasla deteta, koja je u svojoj biografiji posebno istakla da je poslovno sposobna i, što je još bitnije, psihofizički zdrava osoba.

Njena koleginica Jelena Baljević u svojoj radnoj biografiji navodi da se aktivno bavila rukometom čak devet godina, da je bila i stipendista Titovog fonda, a “osmogodišnju školu” (pretpostavljamo da misli na osnovnu) pohađala je u Velikom Izvoru, selu šest kilometara udaljenom od Zaječara, gde i danas živi.
Ni notar Borislava Rokvić nije štedela reči hvale na svoj račun dok je sastavljala svoju radnu biografiju. Uspela je da pomene da je završila nižu muzičku školu i da svira klavir, a pohvalila se i da je trenirala veslanje i tenis.

Iz biografije Save Mićkovića nismo uspeli da saznamo da li se bavio sportom, ali nas je obavestio da je srednju školu pohađao u Americi, pa nas nimalo nije začudilo što se pohvalio “aktivnim i pasivnim” poznavanjem engleskog jezika.
Baš se potrudio!
Notar Đorđe Petrović se svojski potrudio da ne izostavi nijedan detalj, a da će biti sjajan beležnik videlo se još u Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj”, koju je ponosno istakao u biografiji.
Napisao je i kada je položio prvi ispit, a kao svoju posebnu prednost istakao je poznavanje lokalnog narečja i dijalekta (pirotskog). Iz radne biografije nije izostavio ni svog brata, pa je naveo čak i šta je brat po zanimanju i čime se bavi.
Najkomičnije je svakako to što nas je Đorđe obavestio i čime su se njegovi roditelji bavili “u vreme njegovog rođenja”.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

CV ZA PRIMER Šta sve piše u biografijama srpskih notara

Izvor: Blic, 28.Dec.2014

Najzanimljivije štivo za čitanje ovih dana u Srbiji definitivno su biografije javnih beležnika. Dok se jedni hvale da su godinama u istom braku, drugi ne zaboravljaju da pomenu obdaništa u koja su išli, a treći ističu aktivno i pasivno poznavanje stranih jezika, prenosi "Alo!"...U javnosti su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.