Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2017, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Neprihvatljivo povećanje plata u "Željeznicama RS"

TREBINJE - Predsjednica Vlade Republika Srpska Željka Cvijanović istakla je da je njen stav da nema povećanja plata u "Željeznicama Republike Srpske" s obzirom da treba obezbijediti 230 miliona KM da bi se to preduzeće restrukturisalo finansijski, operativno, tehnički i u smislu kadrova.

Komenatrišući stav Uprave "Željeznica" da bi povećanjem plata došlo do ušteda, Cvijanovićeva je u Trebinju rekla da ono što uprava "Željeznica" tvrdi jeste da su odlučili ili namjeravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da povećaju plate, ali da su uštede napravili tako što su neki ljudi izašli iz sistema, odnosno da su dobili otkaze i slično.

"Čula sam tvrdnju da oni mogu da uštede 30 odsto i ja ih pozdravljam u tome da to uštede, jer je to jako važno za održanje tog sistema. Mnogo će napora i tereta pasti na Vladu Republike Srpske. Ne samo što sada plaćamo sve dospjele kredite nego smo apsolutno svjesni da će najveći teret i u budućnosti pasti na budžet Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da u takvim okolnostima nije normalno da se ide na povećanje plata.

"Ako to znači da oni mogu da naprave ozbiljne uštede i pomognu restrukturisanju, a da prave neku kadrovsku slagalicu te vrste onda će to biti predmet razmatranja", istakla je Cvijanovićeva i poručila da je njen stav da nema povećanja plata u tom preduzeću.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvijanović: Neprihvatljivo povećanje plata u Željeznicama

Izvor: Blic, 19.Avg.2017

Predsednik Vlade Republika Srpska, Željka Cvijanović, istakla je da je njen stav da nema povećanja plata u "Željeznicama Republike Srpske" s obzirom da treba obezbediti 230 miliona KM da bi se to preduzeće restrukturisalo finansijski, operativno, tehnički i u smislu kadrova...Komenatrišući stav...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.