Cvijanović: Međunarodna zajednica je previše involvirana u BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Međunarodna zajednica je previše involvirana u BiH

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras da je međunarodna zajednica previše involvirana u BiH i da je niz godina donosila i uticala na odluke i u sferama u koje je neprihvatljivo miješanje bilo koje vrste.

Cvijanovićeva je navela da je međunarodna zajednica u BiH zadirala i u oblast pravosuđa, gdje je donosila odluke i govorila šta treba da se radi.

"Ne odobravam tako nešto i smatram da je to dodatna šteta u funkcionisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << BiH", rekla je Cvijanovićeva za banjalučku "Alternativnu televiziju".

Ona je rekla da ne vidi koji bi interes međunarodne zajednice bio da se miješa u predstojeću izbornu trku, te zapitala da li to stranci traže vlast ili protežiraju procese u kojima će doći do pobjede onih sa kojima mogu da "podvuku crtu i da urade šta hoće".

Cvijanovićeva je rekla da će biti prilike da se razgovara i o davanju određenih finansija ili pružanju određenih obuka.

"Takve namjere mogu biti ozbiljne. Ali, takav nastup međunarodne zajednice nije bio ozbiljan", naglasila je Cvijanovićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

"Previše mešanja sa strane u BiH"

Izvor: B92, 11.Avg.2014, 15:44

Međunarodna zajednica je previše involvirana u BiH i niz godina je donosila i uticala na odluke i u sferama u koje je neprihvatljivo mešanje bilo koje vrste...To je izjavila predsednica Vlade RS Željka Cvijanović..Međunarodna zajednica u BiH zadirala je i u oblast pravosuđa, gde je donosila odluke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.