Čuvaju korene predaka

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2014, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvaju korene predaka

Treći put zaredom organizovano je okupljanje nekadašnjih stanovnika sela Sajkovići i njihovih porodica. U subotu, 12. aprila, 200 Sajkovljana i onih koji se tako osećaju poštujući korene svojih predaka, okupilo se u restoranu Bos kod Surčina. Uz muziku orkestra "Dinarski slavuji" i prisećanja zajedničkih dogodovština iz zavičaja, višečasovno druženje su upotpunili i nadigravanjem u bacanju kamena sa ramena, potezanjem konopca, skokom udalj...

 

 

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />- Cilj nam je da se naša deca upoznaju, a mi koji se nismo videli godinama ponovo sretnemo i evociramo zajedničke uspomene, ali i da se rodbina raštrkana na razne strane ponovo spoji. To su susreti gde se smeje i plače, ali to su suze radosnice - priča Marko Ninković, glavni organizator skupa.

 

Druženje bi bilo i masovnije da se ove godine nije poklopio pravoslavni i katolički Uskrs, pa mnogi Sajkovljani koji rade u inostranstvu nisu mogli da dođu.

  "Živu" enciklopediju zavičajnih priča Jovu Rosića (prvi zdesna) pažljivo slušaju Rajo Injac i Miloš Rosić

 

 

Baroši, Ninkovići, Pajčini, Injci, Šormazi, Zagorci, Savići, Rosići, Bogušići, Marjani, Ercezi, Denići, Petrovići, Ivetići, Vještice, Kozomore, Šunjke, Bodražići, Mihajlovi i Mihajlovići obećali su jedni drugima obavezno viđenje i dogodine, kada će okupljanje biti organizovano u Novom Sadu, u čijoj okolini su nastanjene brojne porodice poreklom iz ovog sela podno Troglava, najvišeg vrha Dinare.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.