Čudo! Rodile se trojke džinovske pande!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo! Rodile se trojke džinovske pande!

Kineski zoološki vrt ponosno je predstavio jedine trojke pandi rođene u zatočeništvu koje su do sada uspele da prežive, što je čudo s obzirom na činjenicu da se ovi sisari vrlo teško razmnožavaju.

Bebe su još u životnoj opasnosti, a stručnjaci nadu polažu u modernu tehnologiju

 

Tri bebe pande rodile su se 29. jula u Safari parku Čanglong u Guangdongu na jugu zemlje. Pošto su nekoliko dana provele u inkubatoru, vraćene su majci Ju Sjiao (što >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u prevodu znači "hrizantemin osmeh").

  Mama panda prigrlila svoju bebu

 

"Reč je o dosad jedinim pandama trojkama okoćenim u zatočenitšvu koje su uspele da prežive", piše u saopštenju zoološkog vrta. "Ovo je svetsko čudo", sa zadovoljstvom su izvestili iz parka, podsetivši da je stopa mortaliteta pandi posle rođenja izuzetno visoka. Pol novorođenih pandi još nije objavljen, a imena će im biti data kasnije.

 

Radnica prirodnog rezervata Volong u Sečuanu, stručnjak za pande, tvrdi da je još prerano za veselje s obzirom na to da su bebe još u životnoj opasnosti.

 

"To ćemo moći da kažemo tek kada navrše šest meseci", rekla je Žao.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.