Čubrilović-Cvijanović: Dogovoriti najpovoljnija rješenja za novi zakon o radu u RS

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Avg.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čubrilović-Cvijanović: Dogovoriti najpovoljnija rješenja za novi zakon o radu u RS

BANJALUKA - Predsjednici Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i Željka Cvijanović zaključili su danas da je neophodno da socijalni partneri, prvenstveno predstavnici sindikata i poslodavaca, zajedno sa svim zainteresiranim stranama, obave širu raspravu i iznađu najprihvatljivija rješenja u tekstu novog zakona o radu, koji bi trebalo da bude upućen u parlamentarnu proceduru do kraja ove godine.

Čubrilović i Željka Cvijanović su dogovorili i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je potrebno blagovremeno dostaviti planirane nacrte i prijedloge zakona kako bi, u toku jesenjeg zasijedanja, Narodna skupština mogla da, u okviru svog Programa rada, razmatra i usvoji potrebne reformske zakone, izvrši izmjene i dopune ostalih planiranih zakona i razmotri dokumente iz drugih oblasti.

Utvrdili su i plan aktivnosti u vezi s pravovremenom pripremom budžeta Republike Srpske za 2016. godinu, kako bi se, kroz dvije faze, došlo do realnog i ostvarivog budžeta za narednu godinu.

Nastavak Pete sjednice Narodne skupštine RS očekuje se sljedeće sedmice, a Šesta redovna sjednica trebalo bi da bude održana sredinom septembra tekuće godine, saopšteno je iz parlamenta RS nakon sastanka Čubrilovića i Željke Cvijanović.

Konstatovali su i da je Narodna skupština RS, s obzirom na realizaciju Programa rada za 2015. godinu, najefikasniji parlament u Bosni i Hercegovini što su, u svojim izvještajima, istakle i nevladine organizacije koje se bave monitoringom rada organa vlasti u RS i BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Aćić: Za dva do tri mjeseca usvajanje novog zakona o radu

Izvor: Capital.ba, 01.Sep.2015, 12:43

BANJALUKA, Direktor Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Aćić očekuje da će u naredna dva do tri mjeseca u parlamentu Srpske biti usvojen novi zakon o radu. „Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske očekuje radni tekst novog zakona o radu, na kojem će zajedno sa socijalnim...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.