Crtači grafita će morati da odrade svaki evro štete koja iznosi 150.000!

Izvor: Kurir, 27.Avg.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crtači grafita će morati da odrade svaki evro štete koja iznosi 150.000!

Delikventi su oštetili najmanje 180 fasada u Austriji i Nemačkoj a grafite su ispisivali po crkvama, javnim i privatnim zgradama, automatima, vozovima i autobusima

SALCBURG - U Austriji je završen sudski proces protiv petočlane " bande grafitI crtača", koji su u periodu od 2010. do 2013. godine oštetili više desetina fasada u Austriji i Nemačkoj.

Četvorica osuđenih uzrasta od 16 do 21 godine prihvatili su ponudu Tužilaštva da kaznu odrade u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obliku društveno-korisnog rada. Glavni osumnjičeni (18) dobio je četiri meseca uslovne kazne zbog nanošenje teške materijalne štete.

Delikventi su oštetili najmanje 180 fasada, uglavnom u Salcburgu, ali i na železničkim stanicama u Beču, Gornjoj i Donjoj Austriji, te mestu Frajlasing (Freilassing) u Bavarskoj.  Oni su sprejem uništavali fasade crkvi, zidove javnih i provatnih zgrada, automate, vozove i autobuse. Ukupno procenjena šteta iznos 150.000 evra. Samo prvooptuženi je načinio štetu u visini od 68.000 evra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.