Crnadak: Odlučno u borbu protiv terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Odlučno u borbu protiv terorizma

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da ovo ministarstvo najoštrije osuđuje teroristički napad u Zvorniku u kome je jedan policajac ubijen, a dva su ranjena, i izrazio nadu da će institucije u Republici Srpskoj i BiH pokazati snagu, odlučnost i kapacitet da se terorizam pobijedi.

"Teroristički čin u Zvorniku izveden je podlo i brutalno, i nije riječ o običnom incidentu. Ovo je napad na cijelu Republiku Srpsku, BiH i sve koji žive ovdje", rekao je Crnadak >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Crnadak je pozdravio formiranje zajedničkog tima koji istražuje dešavanje u Zvorniku, i naglasio da su svi nadležni uključeni kako bi bila utvrđena pozadina ovog napada, te da će se tek vidjeti da li se on mogao preduprijediti.

Napominjući da su svi relevantni faktori osudili ovaj gnusni napad, Crnadak je ocijenio da teroristički čin koji se desio u Zvorniku neće toliko ugroziti imidž BiH, ali će svi pratiti kako je BiH reagovala.

Ističući da je BiH uložila veliki napor da bi poboljšala život ljudi, koji su postali optimističniji, i pokrenula proces ka približavanju BiH EU, Crnadak je rekao da se ovaj događaj može posmatrati i u kontekstu pokušaja zaustavljanja pozitivnih dešavanja i puta BiH ka EU.

On je izrazio nadu da će institucije u Republici Srpskoj i BiH pokazati snagu, odlučnost i kapacitet da se terorizam pobijedi.

"Dok se ta bitka ne završi moramo biti oprezni. Pobijedićemo ili mi ili terorizam", poručio je Crnadak.

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je sinoć izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz Sapne, ubijen je policajac Dragan Đurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre.

Napadač je, uz poklič "Alahu ekber", oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zajedno u borbi protiv terorizma

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015

SARAJEVO, BANJALUKA - Osude terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku se ne stišavaju i svi izražavaju nadu da će institucije pokazati snagu, odlučnost i kapacitet da se terorizam pobijedi...Predsjedništvo BiH saopštilo je da ovakvi napadi predstavljaju prijetnju po bezbjednost, ustavni...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.