Izvor: Nezavisne Novine, 19.Feb.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Odbijanje dostavljanja mog pisma udar na BiH

BANJALUKA – Odbijanje ambasadorice BiH da isporuči pismo koje je ministar vanjskih poslova BiH poslao Međunarodnom sudu pravde u Hagu je direktan udar na Dejton i institucije BiH.

Ovo je rekao Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH nakon konsultacija sa Mladenom Ivanićem, srpskim članom Predsjedništva BiH tvrdeći da takva instrukcija Bakira Izetbegovića, bošnjačkog člana Predsjedništva predstavlja privatizaciju institucija BiH i poruku Srbima i Hrvatima da one >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ne pripadaju njima.

Crnadak je rekao da će u naredna dva dana ukoliko ambasadorica ne isporuči njegovo pismo sam otputovati u Hag, a ambasadoricu pozvati u Sarajevo na konsultacije.

"U mom pismu ja iznosim svoja viđenja, nisam stvarao nikakvu obavezu za institucije BiH i nisam tvdio da je stav usaglašen na Predsjedništvu BiH i zato je ambasadorica moje pismo morala da dostavi", istakao je Crnadak.

On je dodao i da će sud u Hagu obavijestiti, da osoba koja eventualno podnese reviziju presude nema legitimaciju institucija BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.