Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna statistika: Svaki četvrti vozač ne koristi pojas

DOBOJ - Na području Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj u akciji “Pojas” usljed nekorištenja sigurnog pojasa izdato je 1.125 prekršajnih naloga.

Kako je saopšteno iz CJB Doboj, akcija je trajala od 18. jula do 12. avgusta i tom prilikom kontrolisano je 4.987 vozača, suvozača i putnika u vozilima.

“ Usljed nekorištenja sigurnog pojasa izdato je 1.125 prekršajnih naloga, odnosno sankcionisano je 22,6 odsto kontrolisanih učesnika u saobraćaju”, navode >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u dobojskoj policiji.

Sankcionisano je 1.019 vozača, 89 suvozača i 17 putnika u vozilu.

Vozačima je izdat 21 prekršajni nalog zbog nekorišćenja sjedalica ili posebnog podmetača kod djece mlađih od 12 godina.

Na osnovu Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisane kazne za nekorištenje bezbjednosnog pojasa za vozače, punoljetne suvozače i putnike u vozilu iznosi 30 KM.

Zbog prevoženja djece u vozilima bez sjedalica vozaču se izriče novčana kazna od 40 KM.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.