Crna Gora: Zakon protiv učešća u stranim oružanim formacijama

Izvor: Blic, 21.Nov.2014, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Zakon protiv učešća u stranim oružanim formacijama

Vlada Crne Gore utvrdila je danas Predlog zakona kojim su inkriminisani svi oblici učešća crnogorskih državljana u stranim oružanim formacijama.

Novim zakonskim aktom, kako je saopšteno, kao krivična dela će se tretirati vrbovanje, regrutacija, organizovanje, rukovođenje, prevoz i obučavanje pojedinaca i grupa na teritoriji Crne Gore, s ciljem pridruživanja ili učestvovanja u stranim oružanim formacijama.

Krivičnim delom će se smatrati i pridruživanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i učestvovanje u stranim oružanim formacijama i lica sa stalnim nastanjenjem u Crnoj Gori.

Vlada je na današnjoj sednici odbila predlog grupe poslanika da se u crnogorski Krivični zakonik vrate odredbe o medijskoj kleveti kao krivičnom delu. Ocenjeno je da je to rešenje ranije ukinuto radi unapređenja slobode medija i da bi njegovo vraćanje u Krivični zakonik značilo korak unazad.

Vlada je prihvatila ostavku ministra zdravlja Miodraga Radunovića, zbog infekcije pet beba u porodilištu Bolnice u Bijelom Polju, od kojih je jedna umrla, a jedna i dalje životno ugrožena.

Na sednici Vlade je ocenjeno da je ostavka Radunovića "primer da i objektivna odgovornost predstavlja osnov za odgovornost".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.