Čopor pasa napao tri devojčice u ispred škole

Izvor: Blic, 10.Okt.2015, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čopor pasa napao tri devojčice u ispred škole

Grupa pasa lutalica napala je u sredu ujutru pred početak nastave u prepodnevnoj smeni tri učenice šestog razreda OŠ "Vuk Karadžić".

Psi lutalice u blizini škole

Kako "Blic" saznaje, jednu devojčicu pas je ujeo za palac leve ruke, dok su njene drugarice prošle bez povreda, ali sa ozbiljnim traumama.

- Napad pasa dogodio se oko 7:15. Bilo ih je desetak u čoporu. Jedna veća životinja ustremila se ka devojčici i ugrizla je za ruku, dok su druge dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << psi vukli za odeću. Bila je užasna scena. Učenice su bile preplačene, plakale su i dozivale upomoć. Nisu imale čime da se odbrane. Tek kada je dvoje roditelja koji su dovodili decu potrčali ka psima oni su se razbežali – opisuje scenu u dvorištu škole "Vuk Karadžić" jedan od očevidaca.

Na lice mesta izašla je policija, a povređena devojčica prevezena je u Dom zdravlja gde joj je ukazana pomoć.

Zabrinuti roditelji najavili su da će morati da dovode svoju decu do ulaznih vrata školske zgrade kako bi bili sigurni da na njih neće nastati napušteni psi.

- Apelujemo na gradske vlasti da konačno reše problem pasa lutalica u Čačku, jer ovo nije prvi put da naša deca bivaju napadnuta – navodi se u inicijativi roditelja.

Sve je izvesnije da će psi lutalice i ovu zimu dočekati na gradskim ulicama, pošto se ne nazire najavljeni početak gradnje azila za napuštene životinje u Milićevcima.

- Sva je prilika da je izgradnja azila u Čačku kao gradnja Skadra na Bojani. Šinteri iz Požege i Vrnjačke Banje dolaze skoro svake nedelje i hvataju po dvadesetak pasa, ali nikada nije urađeno ono što je neophodno, a to je plansko i sistematsko sterilisanje ovih životinja – ističe Milan Mraković iz Udruženja za zaštitu životinja "Košutnjak".

Još uvek nema zvaničnih podataka koliko je građaana ove godine podnelo odštetne zahteve zbog ujeda pasa. Tokom prošle godine napade ovih životinja prijavilo je preko 440 Čačana, a grad im je kao naknadu iz budžeta isplatio gotovo 18 miliona dinara. Računica je jednostavna – psi bez gospodara građane Čačka mesečno koštaju 1,5 miliona dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.