Čopor pasa dočekuje putnike

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2014, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čopor pasa dočekuje putnike

Čopor pasa lutalica često kod glavne autobuske stanice "dočekuje i ispraća" putnike, a od njih strahuju i svakodnevni prolaznici, te apeluju na nadležne da sklone ove životinje sa te lokacije i da ih zbrinu.

"Prizor nije nimalo lijep kako našim sugrađanima, tako, još više, onima koji u grad dolaze sa strane i prvi put. Nisam čula da su psi nekoga napali, ali zato laju i trče za putnicima koji vuku kofere. Psi se nekad udalje tamo do pijace", rekla je radnica u jednom od ugostiteljskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << objekata kod autobuske stanice.

Jedna od putnica koja je pošla na autobus za Beograd kaže da su psi hodali za njom sve do ulaza na stanicu, ali da se ona sažalila, te gladnim psima bacila sendviče koje je ponijela na put.

Zaposleni u okolnim prodavnicama i lokalima kod stanice kažu da su psi tu često, ali da nisu pozivali Higijeničarsku službu.

Za ovaj problem smo pitali i Nemanju Buhu, direktora "Neobasa" i "Autoprevoza", ali se iznenadio što ga zovemo i naglasio da je to problem grada.

U Higijeničarskoj službi grada tvrde da posljednji mjesec nisu imali poziva s autobuske stanice u vezi s psima lutalicama.

"Higijeničarska služba interveniše po pozivu građana ili službenih lica, a posljednji mjesec nismo imali prijave sa te lokacije, te nije ni intervenisano", rekao je Slaven Grbić, direktor Higijeničarske službe.

Grbić je potvrdio da je u posljednjih mjesec dana najviše intervencija bilo iz naselja Hisete i Jevrejske ulice.

Prema njegovim riječima, iako je trenutni kapacitet azila 100 pasa, u njemu ih je sada 208 i 22 šteneta.

"Mnogo pasa lutalica se pojavljuje, a smatram da su za to krivi građani. Ljudi često ne mogu da izdržavaju životinje, pa ih puste na ulicu. Taj problem sa čoporom pasa lutalica bi trebalo riješiti prije početka školske godine", rekao je Milenko Roljić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo II.

Gradnja novog prihvatilišta za pse planirana je u Motikama, za šta je pripremljena projektna dokumentacija, ali ove godine zbog nedostatka sredstava neće se pristupiti izgradnji, rečeno je ranije u Gradskoj upravi. Prošle godine na području grada Higijeničarska služba i Azil preuzeli su i zbrinuli 362 psa, te primili 1.500 poziva građana po raznim osnovama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.