Čips od mladog krompira sa slaninicom i začinima

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2015, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čips od mladog krompira sa slaninicom i začinima

Već od samog pogleda na fotografiju polazi voda na usta. Zamislite kako su ovi krompirići ukusni u kombinaciji sa zapečenom slaninicom i mirisnim začinima.

* 10 mladih krompira srednje veličine

* 10 grama slanine

* kašika maslaca

* začinsko bilje po želji

* so, biber, čili

Krompire očistite i isecite na kolutiće debljine oko pola centimetra. Slaninu slalinu isecite na komade veličine iseckanog krompira. Otopite maslac >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na laganoj vatri i u njega dodajte iseckano začinsko bilje koje volite i sve to prelijte preko krumpira i dobro izmešajte.

Tepsiju malo zamastite ili prekrijte papirom za pečenje pa složite kolutiće krompira jednu na drugu, ubacujući mestimično komadiće slanine. Nemojte preterivati s masnoćom koju dodajete krompiru jer će je i slanina pustiti prilikom pečenja.

Predlažemo da za začine upotrebite grančicu ruzmarina i nekoliko grančica majčine dušice pre pečenja, a kada je krompir gotov pospete ga vlašcem, korijanderom i peršunom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.