Ciljano širenje straha na severu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2015, 04:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ciljano širenje straha na severu

Iz sedišta Jugobanke u Gračanici u sredu je odnet deo dokumentacije, opreme, pečati, a jedan službenik banke je priveden na informativni razgovor.

Jake snage Kosovske policije i specijalaca jedinice ROSU blokirale su džipovima i centralu Jugobanke u Kosovskoj Mitrovici, ali iz nje nisu uspeli ništa da odnesu. Slična akcija istovremeno je organizovana i u Štrpcu. To nije prva akcija koju kosovske vlasti izvode u predstavništvima Jugobanke na KiM.

Ljubiša Popović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izvršni direktor Jugobanke u Kosovskoj Mitrovici, objašnjava da je reč o pokušaju predstavnika Centralne banke Kosova i njihovih poreskih službi da se blokira rad te banke, odnosno platni promet sa Srbijom. Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije najoštrije je osudila "nasilni upad" sudskih izvršitelja i policije u prostorije Jugobanke, ističući da je to učinjeno da bi Srbi na KiM bili finansijski blokirani.

- Budući da Jugobanka na KiM deluje u skladu sa svim relevantnim međunarodnim propisima i u okviru finansijskog sistema Republike Srbije i Narodne banke Srbije, svaki neovlašćeni upad u prostorije banke radi nekakvog kontrolisanja dokumentacije može se tumačiti samo kao loš izgovor za izazivanje šire društvene nesigurnosti i nestabilnosti - ističu u Kancelariji za KiM.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.