Četvrtina svetskog stanovništva živeće u Africi 2050.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2014, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrtina svetskog stanovništva živeće u Africi 2050.

Četvrtina svetskog stanovništva živeće u Africi do 2050. godine, objavio je danas UNICEF, i ukazao na brzi rast stope nataliteta u Africi.

"Na osnovu sadašnjih tendencija za 35 godna, 25 od 100 ljudi biće Afrikanci", navodi se u izveštaju Fonda UN za decu predstavljenog u Johanesburgu.

Tada će 40 odsto dece mlađih od pet godina na svetu živeti na afričkom kontinentu.

Deset odsto od novorođenih u svetu će do 2050. godine biti samo u Nigeriji, najmnogoljudnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemlji u Africi i najjačoj ekonomskoj sili na kontinentu.

Broj stanovnika u Africi kojih je sada 1,2 milijardi udvostručiće se do sredine veka i dostići 4,2 milijarde do 2100, prema proceni UNICEF-a.

Taj demografski rast povlači za sobom još jaču prenaseljenost, i do kraja 2030, većina Afrikanaca živeće u gradovima.

Jedno od pitanja u godinama koje dolaze biće sudbina dece koja se još bore da prežive, više od polovina dece koja umiru u svetu su Afrikanci.

Svako 11 dete umire pre nego što napuni pet godina. Troje od deset afričkih maloletnika žive u osetljivim okruženjima zahvaćenih sukobima, naveo je UNICEF-a i pozvao vlade da ulože više u decu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Do 2050. u svijetu će biti 25 posto afričkog stanovništva

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Avg.2014

JOHANNESBURG - Četvrtina svjetskog stanovništva živjet će u Africi do 2050. radi stope nataliteta koja ondje nastavlja brzi rast, objavio je UNICEF.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.