Ceo zivot su bili najbolji prijatelji a onda su saznali SUROVU ISTINU

Izvor: medio.rs, 27.Avg.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo zivot su bili najbolji prijatelji a onda su saznali SUROVU ISTINU

Dvojica Kanađana godinama su bili najbolji prijatelji, odrastali su zajedno, dostizali životne ciljeve, delili i dobro i zlo... A, onda ih je sačekalo životno iskušenje - saznali su da su kada su bili bebe pre 41 godine zamenjeni u bolnici. I izgleda da nisu jedini.

Dejvid Tejt i Leon Svonson su rođeni u bolnici u mesnoj zajednici Norvej Haus 1975. godine u provinciji Manitoba.

Sada su saznali zahvaljujući DNK testiranju da su ceo život proveli u zabludi, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << greške koja se desila u bolnici.

- Želim odgovore. Zbunjen sam i besan - rekao je Tejt u petak na konferenciji za štampu u Vinipegu.

Oni, međutim nisu jedini sa takvom sudbinom. U novembru je saopšteno da su druga dva bliska prijatelja iste godine zamenjena u toj bolnici. Kod njih se rodila sumnja kada su primetili da više liče na članove porodice onog drugog. Veruje se da postoji još takvih slučajeva, prenosi "Daily mail".

- Možemo da živimo sa jednom greškom, ali dve greške slične prirode su nedopustive. Ova dva gospodina nisu jedine žrtve. Postoji problem koji vlada mora da reši - rekao je bivši član vlade u Manitobi Erik Robinson koji se bavio pitanjima starosedelaca.

Norvej Haus je mesna zajednica u kojoj živi oko 5.000 stanovnika, pretežno pripadnika starosedelačkog naroda Kri. Ovoj zajednici je moguće prići samo avionom i dugačkim indirektnim putem iz Vinipega koji je udaljen oko 800 kilometara od nje.

Kanadska ministarka zdravlja Džejn Filpot je rekla da ju je novi slučaj "duboko uzrujao" i najavila je istragu podataka bolnice kako bi utvrdila ima li još takvih slučajeva.

- Ovakvi slučajevi nas podsećaju da hitno treba obezbediti bolju zdravstvenu negu za sve starosedeoce u državi - rekla je ministarka Filpot.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.