Cena ječma 13,8 dinara za kilogram

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2011, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena ječma 13,8 dinara za kilogram

NOVI SAD -

Na novosadskoj Produktnoj berzi tokom nedelje sklopljeni su prvi kupoprodajni ugovori ovogodišnjeg ječma i ta žitarica se prodavala po ceni od 18,3 dinara (oko 0,18 evra) po kilogramu.

Berzanski eksperti navode da je ta cena indikativna kada je reč o ceni ovogodišnje pšenice, jer dugogodišnja praksa ukazuje da prosečna cena hlebnog žita kada počne žetva uvek bude desetak odsto veća od prve cene ječma.

Kad je reč o pšenici, na Berzi je sklopljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čak 11 kupoprodajnih ugovora o 950 tona po prosečnoj cijeni od 26,2 dinara (oko 0,26 evra) po kilogramu, dok je kukuruz zadržao stabilnost i prodavao se po ceni od 21,8 dinara (oko 0,20 evra) po kilogramu, saopšteno je sa Produktne berze.

Na Berzi je od ponedjeljka, 13. juna do danas prodato 3. 069 tona robe što je za gotovo 52 odsto više nego prethodne nedelje.

Istovremeno, finansijska vrednost tog prometa bila je 69,3 miliona dinara (oko 686.500 evra), što je za oko 53 odsto više nego prošle nedelje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi ječam 18,3 dinara

Izvor: Capital.ba, 17.Jun.2011

NOVI SAD, Na novosadskoj Produktnoj berzi tokom nedjelje sklopljeni su prvi kupoprodajni ugovori ovogodišnjeg ječma i ta žitarica se prodavala po cijeni od 18,3 dinara (oko 0,18 evra) po kilogramu. Berzanski eksperti navode da je ta cijena indikativna kada je riječ o cijeni ovogodišnje pšenice,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.