Cedevita - Zvezda 73:74 (35)

Izvor: Mondo, 24.Nov.2014, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita - Zvezda 73:74 (35')

U Zagrebu je u toku derbi 9. kola ABA lige.

Posle košmarnog gostovanja Galatasaraju, pred košarkašima Crvene zvezde Telekom su nove obaveze. U ovim trenucima u zagrebačkom Domu sportova igraju protiv Cedevite.

Duel dva evroligaša nastupio je u teškom trenutku za Beograđane, nakon pogibije njihovog navijača Marka Ivkovića i poraza u Istanbulu posle dva produžetka. Trener Zvezde Dejan Radonjić upozorio je u nedelju da ekipa mora da se fokusira, uprkos tragediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Crveno-beli u Zagrebu brane perfektan skor na startu ABA lige 9-0, što je najbolji start sezone u klupskoj istoriji.

U prvom poluvremenu razjašnjeno je da će se u glavnom gradu Hrvatske voditi velika borba:

CEDEVITA - ZVEZDA 57:67 (17:17, 21:19, 19:31)

Gosti su počeli bolje, furiozno poveli 11:0 i u međuvremenu primorali Jasmina Repešu da budi svoj tim tajm-autom u trećem minutu. Startna petorka Vilijams, Lazić, Dangubić, Tejić, Marjanović krenula je snažno i serijom brzih poena stekla dvocifreno vođstvo.

Posle kratkog odmora, ubačene trojke Branka Lazića i zakucavanja Nemanje Dangubića, Cedevita je počela da pogađa. Prvi koš za domaćina ubacio je mladi krilni centar Marko Arapović, trojkom za 3:11. Momak rođen 1996. nije se ni u sledećim napadima plašio da šutne. On nije pogađao, ali jete Fran Prilepić, koji je trojkom vratio ekipu u meč - 9:12

Ramljak je poenima iz slobodnih bacanja sedam sekundi pre kraja četvrtine izjednačio na 17:17. Crveno-belima su u prvoj četvrtini dosuđene dve tehničke greške, jedna Kaliniću,a druga Radonjiću zbog prigovora. U drugoj četvrtini, serija tehničkih je nastavljena - dosuđena je Bobanu Marjanoviću, jer se žalio da sudije ne vide da je izložen grubim udarcima.

Baš posle tog prigovora Zvezdinog gorostasa, Cedevita je povela maksimalnih 34:28. U toku je bio 18. minut. Neprijatnom zonskom odbranom 2-3 usporila je igru i uvela meč u ritam koji joj je više odgovarao... Takvu odbranu probio je Čarls Dženkins, ulazom za "minus četiri" (34:30). Lazić je potom ubacio trojku iz ćoška za "minus tri" (36:33), a Luka Mitrović iskoristio penale za "minus jedan" (36:35)...

12 sekundi pre poluvremena, Gordić je ubacio iz ugla za 38:35 i definitivno vođstvo Cedevite na pauzi. Radonjić je tražio tajm-aut, a Vilijams iznudio faul Karla Žganeca, posle kojeg je iskoristio jedno slobodno bacanje - 38:36

- Tokom prvog poluvremena, obe ekipe izvele su po 14 slobodnih bacanja (Zvezda iskoristila 11, Cedevita 13) i ubacile po tri trojke iz devet pokušaja. Najefikasniji igrač gostiju je Luka Mitrović sa sedam poena, a domaće vodi Fran Pilepić, sa osam.

DRUGO POLUVREME

Jaka Blažič ponovo je "trgao" Crvenu zvezdu. Otvorio je drugi deo utakmice sa pet vezanih poena i podstiče seriju gostiju 12:2, ostvarenu za tri minuta. Leteli su crveno-beli po terenu, kao na početku utakmice i u 23. minutu vodili 40:48.

Razbudio se i Maik Cirbes i uz Slovenca i raspoloženog Vilijamsa dao najveći doprinos nizu poena kojim su Beograđani preuzeli vođstvo i kontrolu utakmice. Sjajnu saradnju krunisali su Nemčevim košem za 43:52. Cedevita se, ipak, nije predavala. Raspoloženi Pilepić i Ukić održavali su je u utakmici, nedozvolivši Zvezdi da se odlepi.

Delaš je u 27. pogodio za 51:56, ali su kraj deonice trojkama obeležili Kalinić i pogotovo Blažič, koji je i pogodio sa osam metara uz zvuk sirene, za maksimalnih 57:67. Svih 13 poena ubacio je u trećoj četvrtini. Potom je, u prvom napadu četvrte deonice, ubacio i trojku za maksimalnih 57:70.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.