Carina: Nestalo 112 tona sardele

Izvor: Mondo, 20.Jan.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carina: Nestalo 112 tona sardele

Uprava carina saopštila je danas da su carinici, prilikom kontrole carinskog skladišta u Kovinu, otkrili prekršaj čija je vrednost procenjena na 76.000 evra, odnosno nedostaje oko 112 tona smrznute sardele.

Foto: youtube/printscreen

Prekršaj je otkriven 17. januara, prilikom vanredne kontrole uskladištene robe, kada je ustanovljeno da je iz carinskog nadzora izuzeto 111.834 kilograma smrznute sardele.

Kako te robe nema, postoji sumnja da bi mogla ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biti stavljena u slobodan promet, a da na nju prethodno nisu plaćene uvozne i druge dažbine, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Protiv uvoznika će biti pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.