Čačak potresa serija provala

Izvor: Mondo, 24.Okt.2016, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak potresa serija provala

U Čačku su učestale provale. Policija traga za počiniocima.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Nepoznata osoba ili više njih, obile su u nedelju prostorije Medicine rada u Čačku.

U zgradu ove zdravstvene ustanove provaljeno je kroz prozor labaratorije sa zadnje strane, gde je napravljena premetačina, ali još uvek nije poznato šta je sve odneto, javljaju lokalni mediji.

Na zgradi Medicine rada, nalaze se kamere i alarmi, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << po svemu sudeći to nije sprečilo izvršioce ovog krivičnog dela, da počine razbojništvo.

"Obezbeđenje je pozvalo policiju, koja je izašla na lice mesta i izvršila uviđaj. Ovo je druga provala u našu ustanovu u poslednjih nekoliko dana. Prošle sedmice, provalili su u ambulantu u Ljubiću, gde su iza sebe ostavili pravu pustoš, razbacanu medicinsku opremu, a koliko znam, odneli su samo pojedine ampule", rekao je za Glas zapadne Srbije direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović.

U proteklih desetak dana zabeleženo je više sličnih provala.

Obijena su i opljačkana dva vrtića na Keju, zatim prostorije Kulturno umetničkog društva "Abrašević", a pričinjena šteta se procenjuje na dva miliona dinara.

Međutim, ono što zabrinjava je bahatost ovdašnjih lopova, koja prevazilazi svaku meru.

Tako se na primer, nakon što ga je policija posle saslušanja pustila, jedan od osumnjičenih za provalu, vratio u KUD "Abrašević" i od pomoćnog osoblja tražio telefon i jaknu koju je navodno zaboravio prilikom premetačine.

Građani koji se odupru pljačkašima mogu imati probleme.

Naime, jedan Čačanin, čiji je pas izujedao lopova prilikom krađe, kažnjen je po hitnom postupku sa 15 dana zatvora, dok je lopov isti dan bio na slobodi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.