Čačak: Šesta žrtva salmonele iz doma u Vraniću

Izvor: Večernje novosti, 26.Apr.2015, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Šesta žrtva salmonele iz doma u Vraniću

Još jedan korisnik usluga doma za stare "Dvoje" iz Vranića kod Čačka, preminuo je danas od salmonele, čime se broj umrlih od te bakterije popeo na šest. Muškarac, star više od 80 godina, preminuo je u Gradskoj bolnici u Čačku, rekao je Tanjugu direktor te zdravstvene ustanove doktor Radoslav Milošević. On je objasnio da je muškarac primljen u petak kada je, u veoma teškom stanju, smešten na Odeljenje intezivne nege. Prema njegovim rečima, muškarac je imao klasične simptome salmonele, poput grčeva u stomaku, temperature i dijareje. Epidemija u domu za stare u Vranićima je proglašena 16. aprila, zaražene su 42 osobe, od kojih je šest umrlo.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedna žrtva salmonele iz doma u Vraniću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2015

Još jedan korisnik usluga doma za stare "Dvoje" iz Vranića kod Čačka, preminuo je danas od salmonele, čime se broj umrlih od te bakterije popeo na šest...Muškarac, star više od 80 godina, preminuo je u Gradskoj bolnici u Čačku, rekao je Tanjugu direktor te zdravstvene ustanove doktor Radoslav...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.