Čačak: DS traži promenu zona za naplatu poreza na imovinu

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: DS traži promenu zona za naplatu poreza na imovinu

Gradski odbor DS u Čačku pokrenuće na jednoj od narednih sednica lokalnog parlamenta inicijativu za izmenu zona za naplatu poreza na imovinu.

Prema važećoj odluci Uprave za lokalnu poresku administraciju, čitava teritorija grada svrstana je u jednu zonu za oporezivanje, pa je isti namet razrezan za trošne zanatske radnje na rubnim područjima grada i objekte u strogom centru grada.

- Zahtevaćemo da se primene postojeće zone koje su propisale Uprava za urbanizam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i JP ’’Gradac’’. Odluka o promeni ove pogubne odluke mora se doneti do 30. novembra ukoliko ne želimo da problem sa oporezivanjem bude prenet i na sledeću godinu. Verujem da će za našu inicijativu glasati i odbornici vladajuće većine – kaže odbornik DS Dragan Vučetić.

Zbog drakonskog poreza na imovinu, nekolicina privrednika podnela je Ustavnom sudu Srbije inicijativu o oceni ustavnosti sporne gradske odluke.

Načelnik Gradske uprave za lokalnu poresku administraciju Duško Savković istakao je da se prilikom određivanja osnovice za oporezivanje postupalo po dopisu Ministarstva finansija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.