CUDO NA SITONIJI SRBI OTISLI NA LETOVANJE SACEKAO IH SNEG U Grckoj snazno nevreme reka se izlila u hotel

Izvor: medio.rs, 17.Jul.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CUDO NA SITONIJI SRBI OTISLI NA LETOVANJE SACEKAO IH SNEG U Grckoj snazno nevreme reka se izlila u hotel

ATINA - Hladno vreme, kiša i jak vetar u Grčkoj napravili su velike probleme srpskim turistima, a pojedina mesta imaju i problema sa poplavama.

Srpski turisti fotografije nevremena objavili su na društvenim mrežama, a kiša je, između ostalog, padala u Sartiju, Leptokariji, Nikitiju, Paraliji, Nea Vrasni, Stavrosu, Pargi, Haniotiju, Pefkohoriju, Trikali.

Temperatura u pojedinim mestima bila je >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << oko 15 stepeni.

Gosti iz Srbije, koji koji su odseli u jednom hotelu na Sitoniji, evakuisani su danas iz hotela zbog reke koja se izlila i poplavila ceo kraj. Kako kažu, hotelu trenutno ne može da se priđe od vode.

- Pale su velike količine kiše za poslednjih 12 sati na Sitoniji, između Nikitije i Torinija. Na putevima ima i odrona, kamenja i drveća, pa se saobraćaj odvija usporeno. Hotel u kojem se nalazilo oko 20 naših turista je evakuisan. Potpuno je potopljen jer se reka izlila i u hotel, koji se nalazi odmah pored plaže. Deo grupe kojima je ostalo nekoliko dana do kraja odmora krenuli su nazad za Srbiju, a ostalima tražimo smeštaj u drugim hotelima i apartmanima. U kontaktu smo sa njima, trudimo se da svima pomognemo - kažu u jednoj turističkoj agenciji.

UPOZORENJE NA NEVREME SA GRMLJAVINOM, FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK

Na društvenim mrežama objavljena je i fotografija iz mesta Toroni na kojoj se vidi kako je jedan deo grada poplavljen.

Temperatura je trenutno najveća u Heraklionu, najvećem gradu Krita, gde je 27 stepeni, a slična temperatura jei u Mitileni na Lezbosu. U Solunu je 18 stepeni, Larisi 17.

Kako je prenela grčka agencija ANA, oblačno vreme i severni vetar se očekuje i u utorak, a veoma je moguće da će padati i kiša.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.